Rostade grönsaker med jordnötssås

Ingredienser

Rostad sötpotatis och paprika med en het jordnötssås med thailändska influenser. 

50 min Vegetarisk 4 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 220 grader. Skala och hacka sötpotatisen i lagom stora bitar, lägg på en plåt med bakpapper och blanda med salt och olja. Stoppa in i ugnen i cirka 35 minuter.

2

Skölj och hacka paprikan i bitar och lägg dessa på en plåt och blanda med salt och olja. Stoppa in i ugnen ovanför sötpotatisen när de har varit inne i cirka 15 minuter, paprikorna ska nämligen vara inne totalt 20 minuter.

3

Medans paprika och sötpotatis är i ugnen kan du förbereda ev. tillbehör och jordnötssåsen. Blanda alla ingredienser för jordnötssåsen i en skål, tillsätt vattnet sist så kan du bestämma konsistens själv. (Tillsätt chili efter smak)

4

Servera sötpotatisen och paprikan med exempelvis ris/quinoa/bovete och ringla över jordnötssåsen.
Toppa gärna med lite bitar av jordnötter, koriander och purjolök.

Bilder

Recept

Filtrera