Nyfriterade och spiskummindoftande falafel med krispiga grönsaker och en god sås med sesam- och citronsmak.
Jalla! Jalla! Den perfekta falafeln, finns den kanske i Malmö – Sveriges falafelstad nr 1? Troligen,... Läs mer
Blötlägg kikärtorna i rikligt med kallt vatten i minst 12 timmar.
Låt kikärtorna rinna av i ett durkslag. Mixa dem. Finhacka lök, vitlök och persilja. Blanda hacket, ägget och kryddorna med ärtorna. Tillsätt bakpulver. Låt smeten stå i ca 1 timme.
Forma smeten till små, platta bullar. Låt dem vila kallt i minst 15 min. Stek i rikligt med olivolja eller fritera dem i ca 4 minuter.
Blanda ingredienserna till tahiniyoghurten. Servera bullarna med pitabröd, salladsblad, tomat, rödlök, saltgurka och tahiniyoghurt.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!