Härliga vegetariska kåldolmar med lite av den klassiska smakbilden.
Fler och fler av oss äter mer vegetarisk mat och att testa att göra vegetarisk matlagning med köttklassiker... Läs mer
Börja med att ta bottenstocken från vitkålen och koka kålen i rikligt med vatten i en stor kastrull med lite salt tills kålbladen lossar lätt.
Sätt ugnen på 200 grader.
Stek lök, hälften av blomkålsriset, morötter, salt och kryddor i cirka 15 minuter eller tills det har mjuknat helt.
Mixa cashewnötter, ricotta och tartex.
Blanda sedan i blomkålsfräset och de kvarvarande 250 gram blomkålsris.
Lägg en lagom klick av smeten i ett vitkålsbld och vik över basen och sedan sidorna och vidare rulla ihop till en dolme.
Lägg dolmarna i en ugnsform och ringla sirap över.
Tillaga i ugnen i cirka 15-20 minuter och häll över grädde, mjölk och soja och låt gå vidare i ugnen cirka 10 minuter till.
Servera med kokt potatis och lingonsylt.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!