Kalops l'orange

Ingredienser

Opsis Kalopsis Kusin......Apelsin!

En okonservativ kalops med tydliga smaker av kryddpeppar, körvel och apelsin. Långkok, men lätt... Läs mer

175 min Kött 6 port.

Gör så här

1

Smält smöret i en gryta, tillsätt kryddorna, utom lagerbladen och låt dem fräsa upp lite.

Putsa köttet och skär det i cirka 4 centimeters kuber och lägg ner dem pö om pö i grytan, så de får en liten stekyta.

Häll på 2-3 matskedar av saften, buljongkapslarna och lägg i lagerbladen

Häll på vatten och så det täcker köttet och låt koka upp för att sedan sänka värmen till 25% av spisens kapacitet och låt grytan småputtra i 2-2 1/2 timme.

2

När den har kokat i 1 timme, så tillsätt morötter och lök och fortsätt på samma värme tills grytan är färdig. Se till så det finns vätska som täcker i grytan under hela tillagningstiden. Det kan vara så att du behöver mer eller mindre vattenmängd än vad som står i receptet.

Smaka på grytan och känn efter om du vill ha en 4:e matsked av apelsinsaften och känn även om du vill ha i lite salt. Köttet ska vara lätt att ta isär och såsen ska vara simmig, då är det klart.

3

Servera med kokt potatis eller potatispuré och någon form av inlagda rödbetor eller en blandning av hackade inlagda rödbetor, hackad saltgurka och lite finriven pepparrot.

Bilder

Recept

Filtrera