Korvstroganoff

Ingredienser

En vardagsklassiker som vi är många som gillar skarpt och som är så snabblagad. Vips, så är det färdigt och så mums, mums så är det slut.

20 min Korv 4 port.

Gör så här

1

Skär falukorven i stavar i den storleken du själv önskar.

2

Börja med att fräsa löken och vitpeppar i smöret på strax över medelvärme någon minut. I sedan med falukorven och låt steka någon minut till. Tillsätt tomatpuré, ketchup och råsocker och låt steka under omrörning några minuter. Sänk spisen till strax under medelvärme.

3

Häll ner mjölet och rör runt snabbt under en minuts stekning. Häll på mjölk pö om pö under snabb omrörning, speciellt i början så det inte klumpar sig. Häll i kaffegrädde, grädde och salt och låt sjuda till sig en stund.

Servera med parboiled ris och en sallad.

 

Bilder

Recept

Filtrera