Palsternacksberikad Potatisgratäng

Ingredienser

Potatisgratäng med härlig palsternackssmak!

En enkellagad potatisgratäng med extra smak genom ett knep för att få lagom palsternackssmak fördelat... Läs mer

80 min Vegetarisk 6 port.

Gör så här

1

Skala och finhacka palternacka och koka i cirka 10 minuter och låt svalna lite.

Skala och skiva potatisen tunt.

Stek löken i lite smör tills den blivit lite mjuk.

 

2

Häll kaffegrädde, vispgrädde, salt, muskot, peppar, socker och mixa tillsammans med palternacka till en slät smet (det är så du får ut en god mild smak i hela gratängen och fungerar fint med jordärtskockor också eller både och)

Lägg potatis i botten på en ugnsform, lök och sedan potatis igen och häll sedan över palternacks/gräddblandningen.

Låt gå i ugnen i cirka 60 minuter på 200 graders ugnsvärme (kanske behöver du lägga lite ugnsfolie på gratängen i slutet så den förblir gyllene i färgen.

Bilder

Recept

Filtrera