Potatisgratäng med härlig palsternackssmak!
En enkellagad potatisgratäng med extra smak genom ett knep för att få lagom palsternackssmak fördelat... Läs mer
Skala och finhacka palternacka och koka i cirka 10 minuter och låt svalna lite.
Skala och skiva potatisen tunt.
Stek löken i lite smör tills den blivit lite mjuk.
Häll kaffegrädde, vispgrädde, salt, muskot, peppar, socker och mixa tillsammans med palternacka till en slät smet (det är så du får ut en god mild smak i hela gratängen och fungerar fint med jordärtskockor också eller både och)
Lägg potatis i botten på en ugnsform, lök och sedan potatis igen och häll sedan över palternacks/gräddblandningen.
Låt gå i ugnen i cirka 60 minuter på 200 graders ugnsvärme (kanske behöver du lägga lite ugnsfolie på gratängen i slutet så den förblir gyllene i färgen.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!