En kalkonstuffad storkyckling, ja det går hur fint som helst.
Kyckling fungerar jättebra att fylla med det som man brukar fylla en kalkon med till Thanksgiving.... Läs mer
Sätt ugnen på 220 grader
Stek ihop alla ingredienser till fyllningen och ta av cirka 100 gram till såsen.
Ta ur kråmet från kycklingen och skölj den invändigt med kallt vatten.
Lägg den på en plåt eller det du tänker tillaga den i.
Smörj kycklingen både utvändigt och innanför skinnet med en blandning av olivolja, citronjuice, vitlök, salt och torkad timjan.
Stuffa kycklingen med färsen och bind ihop benen med rumpan på kycklingen med ett steksnöre, så att fyllningen stannar kvar.
Lägg gärna kycklingen i en stekpåse, då den behåller mer saftighet.
Tillaga i cirka 110-120 minuter eller tills den uppnått en innertemperatur på drygt 75 grader.
Såsen börjar du att tillaga samtidigt som kycklingen, genom att på låg värme låta den färsen du tog åt sidan få sjuda lätt med vatten och alla andra ingredienser, utom grädde, likör, maizena och stekskyn från kycklingen, det har du i när kycklingen är färdig. Vattnet ska reduceras till lite mindre än hälften när reduktionen är färdig.
Sila av reduktionen och tillsätt nu grädden, likören och kycklingstekbuljongen och låt sjuda under tiden som du skär upp kycklingen.
Runda av med lite maizenaredning, ta lite i taget och vispa tills du tycker såsen är lagom tjock.
Servera det hela med potatismos eller potatisgratäng, gelé, kokta morötter, pressgurka........eller något annat passande.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!