Vem gillar inte en härlig langos? Och tänk dig då en surdegslangos!
Att göra egna surdegslangos är väldigt enkelt men tar lite tid i anspråk då degen ska jäsa men... Läs mer
Börja med att smula ner jästen i en bunke tillsammans med surdegsgrunden, tillsätt vatten, socker och blanda tills jästen löst sig och vispa sedan ner 1 deciliter av vetemjölet. Plasta bunken och låt stå i 4 timmar i rumstemperatur. Det kommer kanske att bubbla lite om degen men det är bara ett gott tecken på en början till en god deg.
Tillsätt nu salt, olja och vispa runt och sedan vetemjölet pö om pö tills du har en mjuk följsam deg och låt jäsa ytterligare 1 timme.
Dela degen i 8 delar och kavla till lagom stora avlånga laggar, de ska vara som en pizzadeg i tjocklek.
Fritera i rapsolja i en stekpanna på medelhög värme i cirka 2 minuter per sida. Oljan bör täcka hela langoslaggen, så kanske behöver du mer eller mindre olja än vad som är angivet i receptet, beroende på storleken på stekpanna.
Toppa med hackad rökt skinka, rödlök, riven god ost, svarta oliver, riven urkramad zuccini och cremé fraiche. Eller något annat gott!
De fungerar även fint att ha som dessert med sylt, grädde, mascarpone eller lite cremé fraiche där med.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!