Tortellinipanna

Ingredienser

Tortellinipanna med färsk salsiccia, soltorkad tomat och basilika. Och självklart, massa smält ost! 

Jag ser ofta bilder på sociala medier som rubriceras som "One Pot Meal" vilket betyder "En måltid... Läs mer

45 min Pasta 4 port.

Gör så här

1

Sätt på ugnen på 180 grader och börja sedan med såsen.

2

Fräs lök och vitlök i en stekpanna utan att det tar färg i några minuter på medelhög värme.

Tillsätt sedan innehållet i salsicciakorven (viktigt att det är färsk salsiccia!) och strimlad soltorkad tomat.

Fräs ytterligare 3-4 minuter. Se till att mosa korvfärsen så det inte är massa stora klumpar.

Gå sedan i med krossad tomat, salt, socker och peppar och låt sjuda ca 25-30 minuter.

Hacka nästan ner all färsk basilika i såsen (förutom några blad för garnering) och låt sjuda ytterligare 5 minuter.

3

Koka sedan tortellinin al dente efter paketets anvisning.

Häll av vattnet och blanda med såsen i stekpannan. Rör om väl.

4

Toppa med gratängost (massor) och stoppa in i ugnen ca 5 minuter eller tills du fått en lite bränd yta på osten.

Garnera pannan med färsk basilika och ställ fram direkt på bordet. Smaklig måltid!

Bilder

Recept

Filtrera