Detta recept är lätt att göra, går snabbt & smakar magiskt. Jag använde röda äpplen för de är lite naturligare sötare.
Sätt ugnen på 200 grader. Ta ut bakdegsplattorna och lägg på ett bakplåtspapper och låt tina i ca 10 min.
Skiva äpplena.
Smält smöret i en kastrull samtidigt som ni vispar. När smöret tystnar blir det brunt och nötigt.
Ta bort bakdegsplattorna och lägg äpplena i 4 högar på bakplåtspappret. Pensla med det brynta smöret.
Riv över mandelmassa.
Lägg på bakdegsplattorna och tryck till med en gaffel runt om. Knäck ett ägg i en skål och blanda med lite salt. Pensla på. In i ugnen ca 15 minuter – så det får fin färg.
Vispa grädden och blanda med vaniljsocker.
Ta ut äppelpajen ur ugnen och vänd dessa och lägg på ett fat. NJUUUUUT tillsammans med vaniljgrädden.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!