Äppelpaj med brynt smör och vaniljgrädde

Ingredienser

Detta recept är lätt att göra, går snabbt & smakar magiskt. Jag använde röda äpplen för de är lite naturligare sötare.

40 min Dessert 4 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Ta ut bakdegsplattorna och lägg på ett bakplåtspapper och låt tina i ca 10 min.

2

Skiva äpplena. 

3

Smält smöret i en kastrull samtidigt som ni vispar. När smöret tystnar blir det brunt och nötigt.

4

Ta bort bakdegsplattorna och lägg äpplena i 4 högar på bakplåtspappret. Pensla med det brynta smöret.

5

Riv över mandelmassa.

6

Lägg på bakdegsplattorna och tryck till med en gaffel runt om. Knäck ett ägg i en skål och blanda med lite salt. Pensla på. In i ugnen ca 15 minuter – så det får fin färg.

7

Vispa grädden och blanda med vaniljsocker.

8

Ta ut äppelpajen ur ugnen och vänd dessa och lägg på ett fat. NJUUUUUT tillsammans med vaniljgrädden.

Bilder

Recept

Filtrera