Flank & Fire / Portobello Power

Ingredienser

En rätt. Två vägar. Samma vibe. Saftig grillad flankstek eller ugnsrostad portabello – båda serveras med smashed potatis, vitlökscrème och chimichurri. Sharing-style, bordsfest och vin i glaset. Allt du behöver.
50 min Kött 8 port.

Gör så här

1
Koka potatisen mjuk, tryck till och rosta på plåt med olja, salt och peppar.    
2

Rör ihop vitlökscrème och mixa chimichurri.

3

Flank: Grilla 3–4 min per sida, vila, skär tunt.

4

Portobello: Lägg svampen i ugnsform, klicka på citron- och vitlökssmör. Rosta 20 min på 200°C.

5

Lägg upp allt på stort fat – både kött & svamp funkar perfekt med tillbehören.

6
Matcha med Parnevik’s Red Blend – ett rödvin med både frukt och ryggrad. Passar lika bra till den grillade köttigheten i flanksteken som till portabellons djupa umami.

Bilder

Recept

Filtrera