Helt magiskt gott denna lättlagade tiramisu med smak av jordgubb. Jag har doppat kexen i koncentrerad jordgubbssaft för att få en alkoholfri sommarsmak. Perfekt som en avslutning på en midsommarlunch, middag eller på en buffé.
Kräm: Separera äggula och äggvita. Vispa äggvitan fluffigt. Tillsätt sockret och fortsätt vispa riktigt hårt. I en annan bunke lägg äggulan och vispa ihop med mascarponen. Vänd ner äggvitan.
Skiva hälften av jordgubbarna
Häll ut jordgubbssaft i en skål. Doppa hälften av savoiardo kexen några sekunder med den sockrade sidan nedåt.
Lägg sedan kexen med den doppade sidan uppåt i formen. Täck botten.
Bred på hälften av krämen och lägg på skivade jordgubbar.
Doppa resten av kexen och lägg ovanpå krämen. Lägg på resten av krämen. In i kylen några timmar men gärna över natten.
Ta ut formen ur kylen.
Rosta mandelspånen lite snabbt i stekpanna.
Dela jordgubbarna och garnera sedan med jordgubbar & sedan mandelspån.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!