Frittata är en ägg-cellent frukosträtt, speciellt om man är många. Så mycket snabbare än omelett. Rör ihop ägg med massor med ost och grönsaker och sedan in med det hela i ugnen. God morgon!
Frittatan kan göras i individuella mindre gjutjärnsformar eller i en stor gjutjärnsstekpanna (med... Läs mer
Sätt ugnen på 200 grader.
Fräs svampen i ca 5 minuter i en het stekpanna.
Vispa ihop ägg och salt i en bunke. Tillsätt grädde, ricotta och riven ost. Rör ihop men låt det finnas kvar klumpar av ricottan. Rör i frysta ärtor, halverade körsbärstomater och den frästa, skivade svampen.
Häll äggsmeten i individuella formar eller alltihop i en stekpanna. Strö parmesanost över och grädda i ca 12 minuter för mindre formar eller ca 40 minuter för en stor. Servera frittatan varm eller rumstempererad.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!