Torsk hot pot

Ingredienser

Het torsk på kinesiskt vis. Den här tillagningen skiljer sig markant från vad vi är vana vid men är ytterst vanlig i Kina. Det är också mycket vanligt att man fräser kryddor och örter för sig och sedan slår över den färdiga rätten. Prova gärna det. 

60 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Börja med såsen i en egen kastrull, gärna en järngryta. Fräs den rivna ingefäran i lite olja. Slå på övriga ingredienser. Koka upp och red av med lite maizena till simmig konsistens.

2

Lägg i sköljd kale, böngroddar och torsken delad i 8 jämnstora bitar. Ställ in grytan i 200° ugn i ca 5 min eller tills torsken når en innertemp på 36°.

3

När grytan gått in i ugnen, hetta upp oljan i en vid kastrull eller sauteuse. Lägg i grovt skivad vitlök, skivad röd chili och stjälkarna från koriandern. Rosta någon minut i oljan till fin gyllenbrun färg. Lägg då i sesamfrön, sichuanpeppar och torkad chili.

4

Ta ut grytan ur ugnen, lägg på skivad salladslök och plockad koriander. Och slå över den heta kryddiga oljan. På med locket och ställ fram hela grytan på bordet.

Bilder

Recept

Filtrera