Het torsk på kinesiskt vis. Den här tillagningen skiljer sig markant från vad vi är vana vid men är ytterst vanlig i Kina. Det är också mycket vanligt att man fräser kryddor och örter för sig och sedan slår över den färdiga rätten. Prova gärna det.
Börja med såsen i en egen kastrull, gärna en järngryta. Fräs den rivna ingefäran i lite olja. Slå på övriga ingredienser. Koka upp och red av med lite maizena till simmig konsistens.
Lägg i sköljd kale, böngroddar och torsken delad i 8 jämnstora bitar. Ställ in grytan i 200° ugn i ca 5 min eller tills torsken når en innertemp på 36°.
När grytan gått in i ugnen, hetta upp oljan i en vid kastrull eller sauteuse. Lägg i grovt skivad vitlök, skivad röd chili och stjälkarna från koriandern. Rosta någon minut i oljan till fin gyllenbrun färg. Lägg då i sesamfrön, sichuanpeppar och torkad chili.
Ta ut grytan ur ugnen, lägg på skivad salladslök och plockad koriander. Och slå över den heta kryddiga oljan. På med locket och ställ fram hela grytan på bordet.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!