Här har vi en blanding mellan två favoriter, kladdkaka och cheesecake. Den går snabbt att röra ihop, det enda som tar lite tid är att låta kakan svalan innan man toppar den med den med cheescake. Kakan är bakad med mandelmjöl och därmed glutenfri, men man kan byta ut det till vetemjöl om så önskas.
Sätt ugnen på 175°.
Klä botten av en form med bakplåtspapper och smörj kanten med lite smör (ca 24 cm).
Smält smöret i en rymlig kastrull. Rör ner socker och sedan äggen i smöret.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite dallrig i mitten.
Låt kakan svalna ordentligt (gärna utomhus om det är kallt, eller i kylskåp) innan du toppar den.
Vispa färskost och vispgrädde till en fluffig smet med elvisp.
Vispa färskost och vispgrädde till en fluffig smet med elvisp.
Lägg smeten i en spritspåse och toppa kakan.
Dekorera gärna med kolasås och bär!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!