En riktig festlig rätt som serveras med jordärtskockor på två sätt. Rostade som friteras och som kräm.
Till serveras också en rödvinssås.
Vintips: Côtes-du-Rhône Nr 2011
Blanda misopasta och soja
Putsa, salta och peppra oxfilén och bryn den runt om. Pensla sedan på misoblandningen och låt sedan köttet gå klart i ugnen.
När det är ca. 30 min kvar tills köttet är klart låt steklöken och tomaterna gå med.
Rostade jordärtskockor och potatis.
Börja med de jordärtskockor samt potatisen som skall rostas och sedan friteras.
Skrubba och klyfta, lägg i en ungsform och klicka på smör. Låt gå i ugnen på 150 gr. ca. 45 min.
Jordärtkockskräm
Skala jordärtskockor och koka i 4 dl. syrad grädde. Fyll på med vatten om det behövs så att det täcker kokorna. Koka tills att de är mjuka. Häll då av vätskan och mixa till en kräm. Ta i lite smör om du tycker att det behövs. Salta och peppra.
Fritera de rostade jordärtskockorna och potatisen innan servering.
Skär upp köttet och servera med friterade jordärtskockor och potatis, jordärtskockskrämen, steklök, tomater och en god rödvinssås.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!