Fisk- och skaldjurssoppa med saffransaioli

Ingredienser

På ett kick har man en härlig soppa med fisk, musslor och räkor med en god aioli.

40 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Hacka lök och morötter. Värm olja i en gryta och bryn grönsakerna utan att ta färg. Tillsätt vatten, buljongtärningar, krossade tomater, vitt vin, lagerblad, persiljekvistar, saffran och vitlök. Låt sjuda under lock i ca 30 min och mixa sedan soppan slät.

2

Dela torsken i bitar och skala räkorna. Tvätta musslorna under kallt rinnande vatten och släng de som är öppna.

3

Under tider soppan sjuder så rör ihop ingredienserna till aiolin och förvara i kylen.

4

Tillsätt torsken och musslorna i soppan och låt sjuda under lock i ca 5 min. Använd endast de musslor som har öppnat sig. Garnera med räkor och persilja. Servera direkt och njut!

Bilder

Recept

Filtrera