Saffransvåffla med äpple & kanel

Ingredienser

Vad sägs om en gyllengul frasig våffla med smörstekta kaneläpplen, hackade valnötter och ringlande sirap? 

Bjud över nära & kära och lyxa till med en härlig helgfrukost! Dessa passar utmärkt att servera... Läs mer

20 min Baka 4 port.

Gör så här

1

Smält smör och låt svalna. Blanda vetemjöl, saffran och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölk, ägg och smör. Vispa till en jämn smet. Hetta upp våffeljärnet.

2

Hacka nötterna. Blanda kanel och socker i en skål. Dela äpplena och blanda runt i skålen. Stek äpplena i smör tills de fått en fin färg.

3

Servera med en klick smetana, hackade nötter och sirap. 

Hoppas ni får en toppen start på dagen!

Bilder

Recept

Filtrera