Jeanettes äppelkaka

Ingredienser

Marängig och liiite småseg på toppen och mjuk inuti.

45 min Baka 8 port.

Gör så här

1

Lägg ett bakplåtspapper i bottnen av en springform och smörj kanterna med smör. Sätt ugnen på 175 grader.

2

Vispa socker och ägg pösigt på medelhastighet med en elvisp ca 3-4 minuter. Sikta ner bakpulver och mjöl. Rör ihop väl med en slev. Häll smeten i formen.

3

Tryck ner äppelskivorna. Hyvla över smöret. Sikta över vaniljsockret och strö över kanelen.

4

Sätt in i ugnen (lite under mitten) ÄNDRAT: tidigare 25-30 minuter, ska vara 35-40 min. Jeanette ber om ursäkt!

Låt svalna lite och pudra över florsocker, servera med vaniljsås eller grädde som vispats ihop med lite marsanpulver.

Bilder

Recept

Filtrera