Sätt ugnen på 225 grader. Dela köttet i åtta lika stora bitar och forma till biffar. Krydda och stek dem i smör tills de fått fin färg och lägg över i en ugnsform. Sätt in i ugnen ca 8 minuter. (Jag köper en grillkrydda från restaurang Mando i Malmö - den är bara för god!)
Koka riset efter anvisning och låt sedan rinna av ordentligt . Under tiden strimlar du purjon och hackar svampen, fräs sedan svampblandningen i smör och tillsätt fonden, krydda med svartpeppar. Blanda ihop riset och röran i en skål.
Vispa ur pannan du stekte biffarna i med vattnet. Tillsätt soja, fond, pressade vitlöksklyftor och svartpeppar. Låt puttra ett par minuter och red av med maizena till en simmig konsistens. Sila av skyn innan servering.
Lägg upp biffar, ris och häll lite sky över biffarna. Servera med en sallad och kanske lite senapsdressing.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!