Nötfärsbiffar med vitlökssky

Ingredienser

30 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Dela köttet i åtta lika stora bitar och forma till biffar. Krydda och stek dem i smör tills de fått fin färg och lägg över i en ugnsform. Sätt in i ugnen ca 8 minuter. (Jag köper en grillkrydda från restaurang Mando i Malmö - den är bara för god!)

2

Koka riset efter anvisning och låt sedan rinna av ordentligt . Under tiden strimlar du purjon och hackar svampen, fräs sedan svampblandningen i smör och tillsätt fonden, krydda med svartpeppar. Blanda ihop riset och röran i en skål.

3

Vispa ur pannan du stekte biffarna i med vattnet. Tillsätt soja, fond, pressade vitlöksklyftor och svartpeppar. Låt puttra ett par minuter och red av med maizena till en simmig konsistens. Sila av skyn innan servering. 

4

Lägg upp biffar, ris och häll lite sky över biffarna. Servera med en sallad och kanske lite senapsdressing.

Bilder

Recept

Filtrera