En vällagad ryggbiff får sällskap av ugnsrostade rotfrukter och trattkantareller i detta snabba och enkla recept.
Sätt ugnen på 200 grader (varmluft). Skala och dela rotfrukterna till valfri storlek och blanda med olja, rosmarin, timjan salt & peppar. Lägg upp på en plåt och sätt in i ugnen ca 40 minuter, eller tills de är genomstekta och fått en vacker färg.
Stek upp spetskål, trattkantareller och purjolök i massa smör och pressad vitlök. Salta och peppra. Blanda ihop med rotfukterna.
Blanda vitlök och olja, massera in i det rumstempererade köttet. Salta & peppra. Stek eller grilla köttet och låt det sedan vila i folie en stund. Lägg upp rotfrukterna och biffen på en tallrik, servera som det är eller med en steksås (ett såstips är från restaurang Mando).
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!