Avokadopasta

Ingredienser

Denna avokadopasta är en stor favorit hemma.

Jag fick smaka på avokadopasta när jag var i Finland för ett tag sedan och hade aldrig testat pasta... Läs mer

20 min Pasta 4 port.

Gör så här

1

Börja med att koka pastan med salt och olivolja till "al dente" och spara cirka 4-5 dl pasta vatten för senare.

2

Stek den hackade schalottenlöken, vitlöken och chilin olivolja.

3

Häll vinet i stekpannan och rör runt, låt det koka ihop i ca 5-10 min.

4

Stäng av värmen och lägg i den kokta pastan och blanda allt tillsammans. Häll i pastavattnet och rör om.

5

Tillsätt avokadobitarna, persiljan, basilikan och parmesanosten i pannan och blanda ihop allt.

Pressa limesaft över pastan och smaka av med salt och peppar.

Garnera med olivolja och riven parmesan. 

Bilder

Recept

Filtrera