Chokladtryfflar med avokado

Ingredienser

Ingen kommer att gissa att dessa krämiga chokladtryfflar är gjorda på avokado. Om du använder mejeri-fri choklad är dessa tryfflar både glutenfria och veganska! 

25 min Baka 12 port.

Gör så här

1

Lägg avokado och en nypa salt i en matberedare och mixa.

2

Smält chokladen i mikrovågsugn. Var noga med att inte bränna den, 10 sekunder åt gången och rör mellan.

3

Häll smält choklad, kokosolja och agave eller honung i matberedaren med avokadon och mixa till en slät smet. 

4

Placera tryffelsmeten i kylskåpet i 20 minuter. När blandningen har blivit lite fastare, ta ut från kylskåpet och gör tryfflar genom att rulla en matsked åt gången. Du bör få ca 12 tryffel.

5

Fyll en liten skål med kakao pulver och rulla varje tryffel. Placera på bakplåtspapper. Du kan också garnera med lite flingsalt som jag gjorde på vissa.
Förvaras i kylskåp. 

Bilder

Recept

Filtrera