Jag älskar morotskaka och ville nu testa på att göra en vegansk och glutenfri variant. Denna är superenkel att göra och den är så god. Ett absolut måste om du vill ha en nyttigare variant av morotskaka.
Förberedelser:
1. Blötlägg cashewnötterna i 2 timmar i dubbelt så mycket... Läs mer
Blötlägg cashewnötterna i dubbelt så mycket vatten i minst 2 timmar. Häll ut vattnet och lägg åt sidan.
Sätt burken med kokosmjölk i kylskåpet i 30 minuter så att krämen och vattnet skiljer sig.
Botten lagret: Blanda mandlarna och valnötterna i din matberedare tills de bildar en smulig massa, ca 20 sek. Tillsätt resten av botten ingredienser (OBS: spara 1 tsk zest till garnering) och mixa till en fast massa.
Linja en brödform med bakplåtspapper. Lägg i bottenmassan och sprid jämnt med rena händer. Pressa så den blir fast. Placera i frysen medan du gör det översta lagret.
Övre lagret: I den rengjorda matberedaren lägger du till de blötläggda cashewnötterna och resten av ingredienserna. Mixa i 1-2 minuter, stoppa för att skrapa ner sidorna. Den är klar när den har en krämig konsistens.
Ta ut formen ur frysen och häll det övre lagret på. Sprid ut jämnt och garnera med hackade valnötter och apelsin zest. Sätt tillbaka i frysen i ca 1 timme.
Ta ur kakan med hjälp av bakplåtspappret och lägg på en skärbräda. Skär i bitar. Servera efter 15 minuter i rumstemperatur.
Förvara rester i en lufttät behållare i frysen. :)
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!