Hemmagjord falafel är det bästa! Denna gång gjorde jag wraps med romansallad, hummus och tahinidressing.
Igår unnade jag mig hemlagad, ugnsbakad falafel. Det är första gången jag gjorde egna falaflar... Läs mer
Falafel:
Värm ugnen till 200C.
Lägg kikärter i en matberedare och kör tills det blivit en grov massa. Blanda i morot, lök, vitlök, persilja, citronsaft och kryddor.
Mixa tills finmalt och inga stora bitar finns kvar. Du kan behöva stoppa och skrapa ner sidorna emellanåt. Smaka av med mer kryddor efter behov.
Rulla falaflar av ca 1-2 msk smet åt gången. Placera på ugnsplåt med bakplåtspapper. Baka i 20-25 minuter eller tills gyllenbruna.
Servera falaflarna i en romansallads-wrap med min hummus och ditt val av grönsaker. :)
Tahini-dressing:
Mixa alla ingredienser till en jämn dressing. Tillsätt lite vatten om den blir för tjock.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!