Vin & Matguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Sötpotatis och morotssoppa med kokosmjölk

Ingredienser

Kylan är fortarande kvar och vad passar då bättre än en god och varm soppa och som dessutom är nyttig. Servera gärna soppan med ett gott surdegsbröd. Mums så gott! 

30 min Vegetarisk 4 port.

Gör så här

1

Skala sötpotatis, morötter och lök. Skär i bitar. 

2

Hetta upp olja i en stor kastrull i medel hög värme och fräs löken några minuter utan att få färg. Tillsätt chili, ingefära, sötpotatis och morötter. Fräs allt tillsammas och rör om väl så det inte bränns. 

3

Krydda med salt, peppar, vitlökspulver och torkad koriander och rör om. 

4

Häll i vattnet och tillsätt buljongtärningarna. 

5

Koka soppan tills grönsakerna är mjuka, ca 15 minuter.

6

Häll i kokosmjölken och apelsinjuicen, rör om. 

7

Mixa soppan till en krämig konsistens. Det bästa är att använda en stavmixer. Smaka av och krydda mer om det behövs. 

8

Servera soppan med en sked creme fraiche, strö över lite frön och torkad koriander, ringla sedan över lite olivolja. 

Bilder

Recept

Filtrera
Vin & Matguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här