Kryddig och god äppelkompott med lyxig vaniljyoghurt. Fräsch och enkelt dessert men passar också som mellanmål eller finfrukost.
Skölj äpplena och kärna ur dem. Skär dem i klyftor. Lägg dem i en kastrull och tillsätt socker, kardemummakärnor, urskrapad vaniljstång/vaniljpulver samt vatten. Låt sjuda på svag värme i ca 15 minuter. Låt kompotten svalna. Servera kompotten med vaniljyoghurten.
Blanda yoghurt, vaniljpulver och socker och rör om ordentligt. Förvara i kylen.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!