Sallad med grönkål, rostad pumpa och valnötspesto

Ingredienser

Här har vi en fräsch sallad, ensam eller som tillbehör på julbordet. Grönkålen får sällskap av basilika och mjuk, rostad pumpa. Den toppas med en härlig valnötspesto som pricken över i:et. 

45 min Vegetarisk 4 port.

Gör så här

1

Skär pumpan i mindre bitar och ringla över olivolja. Salta och lägg i en ugnsfast form. Rosta på 200 grader i ca 15-20 min tills pumpan är mjuk och fått fin färg. Skär grönkålen i  mindre bitar och ta bort stjälken. Ringla över valnötspeston och strö över basilikan. 

2

Valnötspesto: Lägg valnötter, vitlök och basilika i en bunke, tillsätt olivolja och parmesan och mixa till en pesto, vill du ha en slätare pesto kan du tillsätta ett par matskedar vatten. Smaka av med salt och svartpeppar.  

Bilder

Recept

Filtrera