Grönkålspaj med goda tillbehör

Ingredienser

Här får ostpajen sällskap av mjukfräst grönkål och visst känns det genast nyttigare;-) Lova mig att ni använder riktigt smör, gärna extrasaltat!

Mitt tips är att äta pajen med en god salami/skinka, tomatsallad och en tzatziki eller vitlökssås.... Läs mer

45 min Vegetarisk 4-6

Gör så här

1

Rör ihop pajdegen för hand eller med maskin/elvisp och lägg den kallt.

2

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Vispa ihop ägg, grädde/gräddmjölk med salt och svartpeppar i en bunke och riv osten.

4

Fräs grönkålen mjuk i olja, salta lite.

5

Lägg bakplåtspapper i botten på din pajform eller smörj den noga.

6

Kavla degen rund och lägg den i formen eller tryck ut den. Nagga i botten och förgrädda i ca 10-12 minuter.

7

Lägg grönkålen i pajformen (utan ev. vätska), lägg osten på och häll över äggstanningen.

8

Grädda i ca 30 minuter eller tills pajen fått fin färg.

9

Tzatzikin: Skala och ta bort kärnhuset på gurkan. Skär i så små bitar du kan och blanda med de övriga ingredienserna.

10

Gör en god tomatsallad med gurka, lök, oliver och fetaost, ringla olivolja över och stänk på lite vinäger. Strö över torkad oregano, salt och nymalen svarrtpeppar.

11

Servera pajen med chark, sallad och sås.

Bilder

Recept

Filtrera