Gumbo à la Albybyn

Ingredienser

Den här grytsoppan är jättegod, festlig och enkel att göra. Servera med ris och ett gott bröd!

Rätten är populär i Lousianna och det blir en smakrik mix av fisk och kött. 

Har du rester... Läs mer

40 min Skaldjur 4-6

Gör så här

1

Skala räkorna. Dela korven och paprikan i bitar, skiva selleri, hacka lök och vitlök.

2

Dela kycklingen i bitar, bryn den i olja och krydda den rejält med salt, peppar och paprikapulver, lägg över i en gryta.

3

Bryn korven och alla grönsakerna i omgångar och lägg allt i grytan.

4

Tippa i tomater, buljong, citronsaft och låt allt puttra ihop. (Jag lät kräfthuvudena koka med några minuter och tog sedan upp dom.)

5

Red av grytan med lite maizena så såsen blir simmig.

6

Lägg i de rensade räkorna, kräftstjärtarna och majsen. Låt allt bli varmt och smaka av med kryddor, örter och ev. mera citron.

7

Det passar fint med kokt ris till tycker jag och något gott bröd!

Bilder

Recept

Filtrera