Veggoburgare med avokado och tomatsalsa

Ingredienser

Trots att jag älskar kött så känns det riktigt gott i magen med en veggomiddag ibland.

... Läs mer

45 min Vegetarisk 4-6

Gör så här

1

Rör ihop vitlökssåsen och ställ den kallt.

2

Hacka lök och vitlök till burgarna fint och fräs i smör/olja på svag värme tillsammans med spiskummin och salladskrydda tills löken är mjuk.

3

Skölj bönorna och låt de rinna av. Lägg bönor, lökfräset, ägg, potatismjöl, sambal, koriander/persilja och salt i en matberedare eller kör med en stavmixer till en smet som inte behöver vara helt slät tycker jag.

4

Gör sedan salsan. Dela avokado och tomater i bitar, blanda med finhackad lök, olja, citron, koriander/persilja och kryddor.

5

Klicka ut smeten i het panna med smör/olja till ca 8 burgare, platta till och stek dem gyllenbruna på båda sidor. Smeten kan verka lite lös men de blir fasta när de stekt en stund.

6

Servera burgarna med alla goda tillbehör och njut bara njut!

Bilder

Recept

Filtrera