Här är det sojan som tar tid och måste förberedas i god tid (ett dygn innan) men det är helt klart värd detta pyssel! Det går även bra att servera fisken med en köpt soja om man inte har tid att göra egen.
Det blir ca 5 dl färdig soja. Allt går inte åt till middagen men sojan går bra att spara i en... Läs mer
Champinjonsoya - dag 1: Sätt ugnen ugnen på 100 grader. Skär svampen och löken lite grovt och lägg i en ugnsform med höga kanter. Skiva chilin och ingefäran och lägg i formen. Häll på vattnet. Tillsätt salt, peppar, kaffebönor och timjan. Täck med folie och låt stå i ugnen ett dygn.
Champinjonsoya - dag 2: Ta ut formen ur ugnen och sila innehållet genom en fin silduk. Häll vätskan i en kastrull och tillsätt lönnsirapen. Reducera tills det återstår ca 5 dl. Smaka av med mer salt samt rödvinsvinäger, lite i taget, tills du tycker det smakar bra.
Tonfisken: Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Häll upp på ett fat. Skär tonfisken i lagom stora portionsbitar, salta lite lätt och stek i smöret. Var försiktig så du inte steker för länge. Det går fort! Pensla tonfisken med lite sesamolja och vänd i de rostade sesamfröna.
Servering: Lägg upp tonfisken på tallrikarna. Häll upp soyan i portionsskålar och ställ på tallrikarna. Strö ut salladsbladen. Skiva rädisorna tunt och lägg över salladen. Klicka ut chilimajonnäs och servera!
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!