Fina kuvertbröd

Ingredienser

Fina bullar till den stora festen! Dekorativa och fantatsiskt luftiga & goda. Variera toppingen med t ex sesamfrön, vallmofrön eller bara pudrat mjöl.

Det blir 22-24 små bröd.

120 min Baka 22 port.

Gör så här

1

Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, salt, socker och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

Ta upp och rulla små bollar. Tryck ner dem i lätt smorda kakformar. Pensla bröden med vatten och strö över lite vallmofrön, sesamfrön eller mjöl. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min.

Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8­–9 min.

Foto: www.cedell.se

Bilder

Recept

Filtrera