Gulasch

Ingredienser

120 min Kött

Gör så här

1

Tärna högreven i lagom stora bitar. Bryn köttet i olja i en stor gryta.

2

Skala löken och skär den och paprikan i grova bitar.

3

Kärna ur och finhacka chilin och vitlöken.

4

Tillsätt lök, vitlök och chili i grytan tills löken är genomskinlig.

5

Tillsätt hälften av paprikan sedan gulaschkrydda, paprikapuré, kalvfond, vatten, rödvin och krossade tomater.

6

Låt sjuda under lock i ca 1,5 timme eller i slökokare på låg i 6 timmar.

7

Tillsätt potatisen och resten av paprikan. Rör om ordentligt och låt sjuda i ca 30 minuter till.

8

Smaka av med salt och peppar.

9

Toppa gulaschen med en stor klick fet yoghurt och bladpersilja.

Bilder

Recept

Filtrera