Rödbetsråraka med och ädelostcrème och palsternackschips

Ingredienser

Råraka på rödbetor ger en väldigt vacker färg! Med krämig ädelost och palternackskrisp blir det en riktigt bra variant på klassiska råraka.

45 min Vegetarisk 4 port.

Gör så här

1

Skala och grovriv rödbetor och potatis. Blanda och låt rinna av i ett durkslag en bra stund. Krama ur.

Smält smör och olja i en panna. Platta ut en liten näve rödbetor och potatis i pannan och stek några minuter. Salta och peppra, vänd och stek på andra sidan.

2

Hetta upp oljan till 180 grader. Skär palsternackan tunt och fritera. Låt rinna av på hushållspapper.

3

Rör ihop färskost och ädelost.

Lägg en klick ädelostcrème på varje råraka. Toppa med palsternackskrisp och ett basilikablad.

Bilder

Recept

Filtrera