Rulla ut smördegen på ett bakplåtspapper och skär ut en cirkel med hjälp av t ex en tallrik.
Skär auberginen i skivor och pensla med olivolja. Stek tills skivorna blir aningen mjuka.
Skär ett kryss i botten av tomaterna och doppa dem i kokande vatten. Låt svalna och dra av skalet. Skär i jämnstora skivor med auberginerna.
Kör ströbröd, persilja och vitlök i mixer.
Sätt ugnen på 190 grader. Varva aubergine- & tomatskivor på smördegsplattan, men inte ända ut till kanten. Strö över brödröran. Salta & peppra ordentligt och ringla över olivolja. Grädda i ca 30-40 min tills den fått fin färg.
Foto: www.cedell.se
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!