En lättlagad och fräsch kycklingrätt i citronsås som passar lika bra mitt i veckan som till fest.
Halvera kycklingfiléerna, krydda och bryn så de får jämn färg runt om.
Tillsätt vatten, fond, citronskal och dragon. Låt koka upp och sedan småputtra under lock ca 10 minuter till kycklingen är genomkokt (innertemperatur 72 grader).
Ta upp köttet och håll det varmt under folie under tiden som du gör såsen.
Häll ner grädden i kokvattnet, låt koka upp och småputtra någon minut.
Smaka av med citronsaft efter behag, salt och peppar, red av till önskad konsistens.
Lägg tillbaka kycklingköttet i såsen, låt det bli genomvarmt och servera med den nykokta sparrisen och citron.
Under tiden kycklingen kokar så kokar du sparrisen som ska serveras till:
Skölj av sparrisarna, bryt av den nedersta delen om det inte redan är gjort och dela sparrisen om du har svårt att få plats med dom i grytan.
Koka upp lättsaltat vatten i en gryta.
Lägg ner sparrisen och låt den sjuda under lock ca 5 minuter.
Känn med provsticka under tiden de kokar, de ska inte bli alldeles genomkokta utan får gärna behålla lite spänst och vara "al dente".
Häll av kokvattnet och skölj i kallt vatten.
Servera sprrisen till kycklingen.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!