Kyckling med citronsås och grön sparris

Ingredienser

En lättlagad och fräsch kycklingrätt i citronsås som passar lika bra mitt i veckan som till fest.

30 min Kyckling 4 port.

Gör så här

1

Halvera kycklingfiléerna, krydda och bryn så de får jämn färg runt om.

2

Tillsätt vatten, fond, citronskal och dragon. Låt koka upp och sedan småputtra under lock ca 10 minuter till kycklingen är genomkokt (innertemperatur 72 grader).

3

Ta upp köttet och håll det varmt under folie under tiden som du gör såsen.

4

Häll ner grädden i kokvattnet, låt koka upp och småputtra någon minut.
Smaka av med citronsaft efter behag, salt och peppar, red av till önskad konsistens.

5

Lägg tillbaka kycklingköttet i såsen, låt det bli genomvarmt och servera med den nykokta sparrisen och citron.

6

Under tiden kycklingen kokar så kokar du sparrisen som ska serveras till:

Skölj av sparrisarna, bryt av den nedersta delen om det inte redan är gjort och dela sparrisen om du har svårt att få plats med dom i grytan.

7

Koka upp lättsaltat vatten i en gryta.

8

Lägg ner sparrisen och låt den sjuda under lock ca 5 minuter.
Känn med provsticka under tiden de kokar, de ska inte bli alldeles genomkokta utan får gärna behålla lite spänst och vara "al dente".

9

Häll av kokvattnet och skölj i kallt vatten.

10

Servera sprrisen till kycklingen.

Bilder

Recept

Filtrera