Ett av mina mest lagade recept. Asiatisk lax i grön curry med kokosmjölk och grönsaker.
Grönsakerna ni har i kan varieras i oändlighet, beroende på vad ni har hemma. Jag använder ofta... Läs mer
1. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Torka av laxen och krydda på den med flingsalt, svartpeppar & 1/3 av den gröna curryn. Hetta upp en panna med hälften av rapsoljan och stek laxen på hög värme så den får fin färg på båda sidor. Ställ den sedan åt sidan.
3. I samma panna; Häll i resten av rapsoljan + sesamoljan och fräs rödlök, vitlök, ingefära & chili flakes mjukt.
4. Tillsätt champinjoner & de frysta grönsakerna. Fräs ur vätskan ur dem. Rör ned resten av den gröna curryn. Låt fräsa 1 minut.
5. Häll på kokosmjölk, créme fraîche & umamibuljongtärningen. Låt sjuda ihop till önskvärd konsistens. Vänd ner limejuice & koriander. Smaka av med salt och peppar.
6. Lägg försiktigt ned laxfiléerna i såsen och ös dem med såsen så de täcks. Låt sjuda i 5-10 minuter tills laxen är klar.
7. Servera laxen med basmatiriset och sallad.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!