Baconlindat kycklingbröst med couscous, smörstekta rödbetor och citruscreme

Ingredienser

En enkel men riktigt god middag som inte kräver så mycket arbete i köket.

45 min Kyckling 4 port.

Gör så här

1

Koka rödbetorna med skalet på tills de är nästan mjuka rakt igenom. Spola med kallt vatten någon minut och skala dem sedan. 
Tärna i lagom storlek och lägg i en skål.

2

Medan rödbetorna kokar lindar du in kycklingen i bacon och lägger på en bakpappersklädd plåt. Sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter eller tills kycklingen håller 70 grader i innertemperatur.

3

Rör ihop creme fraiche med saften från citronen, en nypa salt och nymalen vitpeppar.

4

Riv skalet från citronen och blanda med couscousen och rapsoljan i en kastrull. Häll på dubbelt så mycket kokande vatten, 1 tsk salt och lägg på ett lock, låt couscousen svälla i 3-4 minuter. Medan couscousen sväller smälter du smöret i en kastrull och fräser upp rödbetorna med en nypa salt. Blanda sedan couscousen med strimlad persilja.

5

Snitta kycklingbrösten diagonalt och lägg upp tillsammans med rödbetorna, couscousen och citruscremen.

Bilder

Recept

Filtrera