På stranden vill jag ha enkel men riktigt god mat med mig. En färskpotatissallad med vinegrette är både enkel och snabb att svänga ihop och väldigt gott och mättande.
Koka färskpotatisen. Häll av och låt svalna något.
Dela sparrisen i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten någon minut, du vill fortfarande att det ska vara lite tuggmotstånd kvar. Kyl sedan ner den i kallt vatten så att tillagningen stannar av.
Krossa färskpotatisen och cocktailtomaterna lätt och lägg i en bunke. Ta i sparrisen, rödlöken och de strimlade sockerärtorna.
Blanda olivolja, pressad citron, dill och timjan i en skål. Ringla sedan över potatissalladen och blanda allt.
Lägg över potatissalladen i en bra bunke eller låda som passar för stranden.
Serveringsförslag:
Grillad rostbiff i tunna skivor
Rökt/kokt skinka eller kalkon i skivor
Salami av olika sorter
Stekt/grillad kyckling
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!