Grönkålspaj

Ingredienser

Grönkål är verkligen en kål med många användningsområden, som i den här läckra grönkålspajen som du snabbt lagar till. 

45 min Vegetarisk 4 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen för hand eller i maskin. Låt degen vila 15 minuter i kylskåp inlindad i plastfolie.

2

Tryck ut degen i en pajform (ca 24cm i diameter) och sätt in formen i ugnen i 7-8 minuter.

3

Medan pajskalet är i ugnen hettar du upp en stekpanna med en klick smör. Fräs grönkålen någon minut så att den mjuknar något och släpper överflödig vätska. 
Ta ut pajskalet ur ugnen och lägg i grönkålen.

4

Vispa ihop ägg och grädde till äggstanningen och smaka av med salt och vitpeppar. Sätt in pajen i ugnen på 175 grader i ca. 25-35 minuter eller tills äggstanningen satt sig. 

Bilder

Recept

Filtrera