Grönkål är verkligen en kål med många användningsområden, som i den här läckra grönkålspajen som du snabbt lagar till.
Sätt ugnen på 175 grader. Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen för hand eller i maskin. Låt degen vila 15 minuter i kylskåp inlindad i plastfolie.
Tryck ut degen i en pajform (ca 24cm i diameter) och sätt in formen i ugnen i 7-8 minuter.
Medan pajskalet är i ugnen hettar du upp en stekpanna med en klick smör. Fräs grönkålen någon minut så att den mjuknar något och släpper överflödig vätska.
Ta ut pajskalet ur ugnen och lägg i grönkålen.
Vispa ihop ägg och grädde till äggstanningen och smaka av med salt och vitpeppar. Sätt in pajen i ugnen på 175 grader i ca. 25-35 minuter eller tills äggstanningen satt sig.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!