Helstekt fläskfilé med palsternackscreme, skogschampinjon och cognacsgräddsås

Ingredienser

Lyxa till helgens middag med helstekt fläskfilé och några enkla tillbehör.

45 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Gnid in kryddorna i köttet och bryn runtom i panna med smör. Lägg filén i en ugnsform och sätt in i ugnen på 100 grader tills innertemperaturen är 68 grader (svenskt kött, annars 70 grader). Ta ut och låt vila under folie i 10 minuter. När köttet är färdigt höjer du temperaturen på ugnen till 200 grader och sätter in grönsakerna.

2

Koka palsternackan mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mixa slätt med mixerstav tillsammans med smöret, smaka av med salt.

3

Koka upp alla ingredienser till såsen och låt den sedan puttra på svag värme tills den tjocknar. Smaka av med salt och vitpeppar.

4

Dela broccolin i buketter och lägg dem på en plåt med bakpapper. Halvera tomaterna på längden och lägg på plåten. Ringla över lite olivolja och sätt in i ugnen på 200 grader när köttet är färdigt. Baka grönsakerna i 5-10 minuter.

5

Hetta upp en kastrull med smöret och bryn champinjonerna, salta lätt.

6

Skär upp fläskfilén och lägg upp tillsammans med tillbehören.

Bilder

Recept

Filtrera