Högt älskad klassisk thailändsk rätt gjord på mitt vis. Hemligheten till framgången är nog de tunna långsmala bitarna kyckling på varje spett. Och så den underbarasåsen
förstås!
Börja med att blötlägga spetten om engångsgrillspett används. Det kan vara
mest praktiskt här, med tanke på mängden spett.
Skär kycklingfiléerna i långsmala bitar.
Vispa ihop marinaden och lägg ner kycklingen att marinera i minst 1/2 timme. Gör sedan så många spett du kan!
Grilla spetten på utegrillen, i grillpannan eller i 225° varm ugn. De kan också stekas i en stekpanna med smör. Stek då hastigt på ganska hög värme i 2-3 minuter på varje sida.
Skala och riv ingefäran till såsen. Krama ur den rivna ingefäran och lägg saften i en skål. Skala och pressa ner vitlöken. Blanda ihop med kokosmjölk, jordnötssmör och sweet chilisås.
Servera kycklingspetten att doppa i jordnötssåsen, och eventuellt med jasminris.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!