En väldoftande fiskgryta i härliga färger.
Skala och skär moroten i stavar. Skiva champinjonerna. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och skiva schalottenlökarna tunt. Strimla purjolöken fint.
Hetta upp smöret i en gryta eller stor kastrull. Fräs morotsstavar, champinjoner, paprika och lök. Rör om och tillsätt kryddorna.
Vispa ut mjölet i 1 dl av vattnet till en redning.
Tillsätt resten av vattnet, fond eller buljong, grädden och redningen till grytan. Koka upp och sänk värmen. Låt sjuda i ca 15 minuter.
Skär laxen i 3 x 3 cm stora bitar och dela broccolin i små buketter. Lägg lax och broccoli i grytan och låt sjuda i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Mosa avokadoköttet och blanda med crème fraiche. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Garnera grytan med timjankvistar och servera med avokadocrèmen.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!