Currydoftande laxgryta med avokadocrème

Ingredienser

En väldoftande fiskgryta i härliga färger.

35 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Skala och skär moroten i stavar. Skiva champinjonerna. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och skiva schalottenlökarna tunt. Strimla purjolöken fint.

2

Hetta upp smöret i en gryta eller stor kastrull. Fräs morotsstavar, champinjoner, paprika och lök. Rör om och tillsätt kryddorna.

3

Vispa ut mjölet i 1 dl av vattnet till en redning.

4

Tillsätt resten av vattnet, fond eller buljong, grädden och redningen till grytan. Koka upp och sänk värmen. Låt sjuda i ca 15 minuter.

5

Skär laxen i 3 x 3 cm stora bitar och dela broccolin i små buketter. Lägg lax och broccoli i grytan och låt sjuda i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

6

Mosa avokadoköttet och blanda med crème fraiche. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

7

Garnera grytan med timjankvistar och servera med avokadocrèmen.

Bilder

Recept

Filtrera