Fänkålssoppa med pepparrotsgrädde och färskrökt lax

Ingredienser

En soppa som passar utmärkt som lättare lunch eller elegantare förrätt. Pepparrotsgrädden är ett måste!

40 min Soppa 4 port.

Gör så här

1

Ta bort och spara den gröna ?dillen? från fänkålen. Skär resten av fänkålen i mindre bitar. Finhacka schalottenlöken.

2

Fräs fänkålen och schalottenlöken i smöret tills allt mjuknat på inte alltför hög värme.

3

Tillsätt vatten, buljongtärning och vitt vin eller vermouth. Koka i ca 10 minuter eller tills fänkålen blivit mjuk. Mixa soppan slät. Tillsätt grädden. Värm och smaka av med salt och peppar. Vispa grädden och blanda ner den fint rivna pepparroten.

4

Häll upp soppan i små skålar, koppar eller glas. Lägg i en klick pepparrotsgrädde och garnera med laxen och fänkålsdillen.

Bilder

Recept

Filtrera