Fänkålssoppa med torsk och räkor

Ingredienser

Fänkål och fisk är smaker som gifter sig lyckligt med varandra i denna goda soppa, toppad med räkor.

För den riktigt hungriga kan soppan kompletteras med några kokta potatisar.

Läs mer

30 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Skölj fänkålen och strimla den mycket tunt. Ta undan 8 fina skivor. Blanda olivoljan med citronsaften och flingsalt. Lägg ner de 8 skivorna i marinaden.

2

Skala och hacka schalottenlöken. Fräs den och resten av fänkålsskivorna i smör eller olja i en stor gryta. Fyll på med vitt vin, buljong, oregano och sambal oelek. Koka upp och låt sjuda i ca 10 minuter tills fänkålen mjuknat. Tillsätt grädden och smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.

Dra grytan från spisen och mixa soppan med en stavmixer.

3

Sätt grytan på spisen igen och låt koka upp.

Skär fisken i bitar och lägg ner dem i soppan. Stäng av plattan och låt stå i 5 minuter eller tills fisken är klar.
Fördela soppan i 4 skålar och lägg ner den marinerade fänkålen och räkorna. Servera med gott rostat bröd.

Bilder

Recept

Filtrera