Fänkål och fisk är smaker som gifter sig lyckligt med varandra i denna goda soppa, toppad med räkor.
För den riktigt hungriga kan soppan kompletteras med några kokta potatisar.
Läs merSkölj fänkålen och strimla den mycket tunt. Ta undan 8 fina skivor. Blanda olivoljan med citronsaften och flingsalt. Lägg ner de 8 skivorna i marinaden.
Skala och hacka schalottenlöken. Fräs den och resten av fänkålsskivorna i smör eller olja i en stor gryta. Fyll på med vitt vin, buljong, oregano och sambal oelek. Koka upp och låt sjuda i ca 10 minuter tills fänkålen mjuknat. Tillsätt grädden och smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.
Dra grytan från spisen och mixa soppan med en stavmixer.
Sätt grytan på spisen igen och låt koka upp.
Skär fisken i bitar och lägg ner dem i soppan. Stäng av plattan och låt stå i 5 minuter eller tills fisken är klar.
Fördela soppan i 4 skålar och lägg ner den marinerade fänkålen och räkorna. Servera med gott rostat bröd.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!