Frasiga fiskkakor med lent mos och lättsaltad broccoli.
Skala potatis och palsternackor till moset. Dela i bitar och koka mjuka i lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Mosa med potatisstöt eller visp tillsammans med smör och mjölk till ett lent mos. Smaka av med salt och peppar.
Skär fisken i bitar och mixa hastigt ihop den med potatismjöl, mjölk, fint hackad dill, salt och nymalen svartpeppar. Forma 8 små burgare och lägg dem på en vattensköljd skärbräda så att de inte fastnar. Låt gärna fiskkakorna ligga till sig ett par minuter innan de steks.
Hetta upp en panna med smör och stek fiskkakorna gyllene i 4–5 minuter på varje sida.
Dela broccolin i buketter. Koka i lättsaltat vatten, ca 5 minuter. Häll av och droppa över olivolja och flingsalt.
Servera fiskkakorna med palsternacksmoset, broccolin och sweet chilisås.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!