Fiskkakor med palsternacksmos och broccoli

Ingredienser

Frasiga fiskkakor med lent mos och lättsaltad broccoli.

50 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Skala potatis och palsternackor till moset. Dela i bitar och koka mjuka i lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Mosa med potatisstöt eller visp tillsammans med smör och mjölk till ett lent mos. Smaka av med salt och peppar.

2

Skär fisken i bitar och mixa hastigt ihop den med potatismjöl, mjölk, fint hackad dill, salt och nymalen svartpeppar. Forma 8 små burgare och lägg dem på en vattensköljd skärbräda så att de inte fastnar. Låt gärna fiskkakorna ligga till sig ett par minuter innan de steks.

3

Hetta upp en panna med smör och stek fiskkakorna gyllene i 4–5 minuter på varje sida.

4

Dela broccolin i buketter. Koka i lättsaltat vatten, ca 5 minuter. Häll av och droppa över olivolja och flingsalt.

5

Servera fiskkakorna med palsternacksmoset, broccolin och sweet chilisås.

Bilder

Recept

Filtrera