Rårakor med bacon och lingoncrème

Ingredienser

En frasig och god rätt som är mycket lätt att laga. Jag brukar göra en lite tjockare stor råraka i stekpannan, men vill man ha den tunnare och krispigare gör man den i två omgångar eller i två stekpannor!

60 min Fläsk 4 port.

Gör så här

1

Riv potatisen på ett rivjärn. Hetta upp en panna med en rejäl klick smör. 

2

Tillsätt den rivna potatisen och stek till en gyllene råraka på inte alltför hög värme. 

3

Pressa och tryck ganska hårt på potatisen ett par gånger under tiden med hjälp av en stekspade så att rårakan blir jämn och fin. 

4

Vänd den efter halva tiden med hjälp av en tallrik. 

5

Stek baconskivorna knapriga i en panna utan fett. 

6

Vänd ihop crème fraiche och lingon. 

7

Servera den gyllene rårakan med baconskivor och lingon- crème. 

Bilder

Recept

Filtrera