Små senapsburgare med ugnsrostade rotfrukter och senapssås

Ingredienser

Små burgare med sting är alltid gott!

40 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Börja med rotfrukterna. Skala och skär alla rotfrukter i stavar. Blanda olivolja och salt. Häll blandningen över rotfruktsstavarna. Rosta i 225° varm ugn i 20?30 minuter, beroende på stavarnas tjocklek. Rör om ett par gånger under tiden.

2

Blanda ihop alla ingredienser till såsen och ställ kallt.

3

Koka upp vattnet och buljongtärningen. Rör om. Lägg ströbrödet i en bunke och häll över buljongen. Låt svälla ca 5 minuter.

4

Finhacka löken och kaprisen. Fräs sedan löken mjuk i smör utan att den tar färg. Blanda samman ströbrödsblandningen, löken, kaprisen och senapen med färsen. Rör kraftigt med en slev så att allt blandas väl. Smaka av med salt och peppar.

5

Forma till 12 små burgare, gärna med vattensköljda händer så går det lättare. Lägg burgarna på en fuktad skärbräda. Stek i omgångar i smör, ca 4 minuter på varje sida.

6

Servera senapsburgarna med senapssåsen och rotfruktsstavarna.

Bilder

Recept

Filtrera