Teriyakimarinerad sesamlax med guldnudlar

Ingredienser

En god rätt med vackra färger. Laxen med sitt vita hölje, nudlarna som lyser i gyllene gult och sparrisen i skönaste grönt.

30 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Blanda teriyakisåsen med ingefäran. Pensla laxen med såsen. Lägg filéerna i en smord, ugnsfast form. Strö över sesamfröna. Salta och peppra. Stek laxen i 200° varm ugn i ca 15 minuter.

2

Koka risnudlarna enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet. Rör ner olivolja, saffran, salt och peppar.

3

Skär bort nedre delen av sparrisarna och dela dem på mitten. Koka sparrisarna i 3–4 minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet.

Lägg upp lax, nudlar och sparris på ett fat. Droppa över sweet chilisås och servera.

Bilder

Recept

Filtrera